Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Június 14. Vasárnap

Június 14. Vasárnap

6 óra körül nem lehetett tovább aludni, mert annyian mocorogtak. Így én is keltem, fél 7 után valamivel már úton voltam. Logroño nem kis város, kiérni belőle talán könnyebb volt mint tegnap beérni. Csodaszép parkon vitt át az út, játszótéren, horgásztavon keresztül. Itt találkoztam a remetével, aki almát, kekszet adott és pecsétet is.

Egy kis emelkedő után már látni lehetett Navarrete városát. Útban afelé találkoztam az autópálya kerítésen magyar nemzeti színű szalagokkal. Megrendítő volt, mint ahogy az is, hogy a hosszú kerítésbe kereszteket fűztek a zarándokok.

Navarrete fazekasságáról híres. Itt volt kis pihenő, hogy a Ventosa-ig szőlők közt vezető utat bírjam. La Rioja amúgy bortermő vidék, természetesen vörös. A fura csak az volt, hogy a szőlők közt többször rengeteg követ láttam. Talán errefele nem szoktak kapálni. Ha én ezt a klubban elmesélem...

Najera városa is messziről látható, de még milyen sokat kell ahhoz paso a paso menni! Ez a nap is a monotonságáról maradt emlékezetes. Az idő jó volt, a nap nem sütött sokat, mert felhők voltak az égen. Az utolsó szakaszt Peterrel (német) jártuk, ám az utolsó pillanatban elszáguldott mellettünk a már hiányolt nyugdíjas Heinz, aki itt csak 1, ugyanis a hát nem ejtik a spanyolok.

A szállás egy kb. 100 személyes csarnok volt, emeletes ágyakkal. Ismét fent kaptam helyet. Az alattam levő alacsony pocakos kissé mufurc spanyol úr éjszakára azonban kénytelen volt elköltözni, ugyanis lefekvéshez készülődve megreccsent alattam az ágy egyik deszkája, és ez őt nagyon megrémisztette. Hiába, a hundert kilo, az hundert kilo.

Najeraban szíves fogadtatásban volt részünk, forró csokival vártak, ami igazából hideg volt. Najera történelmi város. A templomhoz tartozó kolostorban sok király van eltemetve. Jelenleg ferences kézben van. Vasárnap lévén az üzletek zárva voltak, egyedül egy kínai bolt volt nyitva. No comment.

Városnézés után 7-kor misére mentünk, az utcán még nyoma volt a virágsziromnak. Majd a közeli hangulatos kis utcában vacsoráztunk. Első fogasként helyi specialitást kertünk, ami kb. egy híg paprikás krumplinak felelt meg, majd pedig halat ettünk salátával. Végezetül jégkrémet. Ezután takarodó.

Mai táv: 30,7 km.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

Evangelizációs: Misszionárius tanítványokért
Imádkozzunk, hogy minden megkeresztelt ember részesévé váljon az evangelizációnak, készen álljon a misszióra azáltal, hogy tanúságtevő módon éli az Evangéliumot.