Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Június 9. Kedd

Június 9. Kedd

Nehezen, de talán mindent előkészítve, hátrahagyva indultam el.

Minden gond nélkül jutottam el Barcelonába. Pontosan érkeztünk. Mintha jártam volna már arra, olyan könnyen találtam el a Barcelona Sants-ig. Innen indult a busz, de csak 23:40-kor, volt még néhány órám. A jegyem már a zsebemben volt, irány a város.

Egy vágyam volt csak, látni a Sagrada Familia-t. Könnyen odataláltam. Monumentális, még javában építik. A többi Gaudi emlék nem érdekelt, inkább el akartam vegyülni, megnézni, erezni, hogyan élnek az emberek. Volt időm, így jó 3 órát sétáltam a hátizsákkal. Úgy tűnik, hogy épp a spanyol Szilícium-völgyre akadtam, mert komputert 2 méterenként lehetett kapni, de boltot, olyan hagyományosat, alig találtam.

Tetszik-e Barcelona? Tetszik, de... Talán egyik fél sem haragszik meg, ha Barcelonát Budapesthez hasonlítom. Olyan hangulatom volt. Nem költöznék egyik helyre se.

Fél hétre visszaértem a pályaudvarra, és kivártam a buszindulást. Valahogy úgy alakult, hogy nem került senki a mellettem levő ülésre, így kényelmesen ki tudtam nyújtani tagjaimat (mar amennyire egy 5 órás buszos út kényelmes lehet). Sikerült hamar elaludnom, és Pamplonáig aludtam is megszakításokkal. Majdnem leszállni is elfelejtettem, mert egy hangos férfi hangjára ébredtem: Pamplona.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

A szerzetesnővérekért és a megszentelt életet élő nőkért
Imádkozzunk a szerzetesnővérekért és a megszentelt élet más formáját élő nőkért, hálát adva küldetésükért és bátorságukért, hogy folyamatosan új válaszokat találjanak a mai ember előtt álló kihívásokra.