Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Június 18. Csütörtök

Június 18. Csütörtök

De meg milyen jó volt! Modern, kényelmes zarándokszállás. Jól megpihentem. Társaim, akiket tegnap elhagytam, meg se tudtak állni Burgos-ig, így ha velük tartok, a 40 km nem lett volna éppen pihenés.

7:15 körül tudtam indulni. Nem vártam meg az este megismert kanadai lány és osztrák fiú párt. Egyik németül nem beszél, másik angolul. De azért valahogy boldogulnak. Rögtön hegynek fel vitt az út. Ahogy sejtem, ősember barátunk nem erre szokott sétálni. Köves, meredek út volt, úgy kb. 3/4 órán keresztül.

Aztán a tetőn egy fakereszt: „Crucem tuam, adoramus Domine! Resurrectionem tuam, laudamus Domine! Laudamus! Glorificamus! Resurrectionem tuam, laudamus Domine!”

Kicsit tovább menve már Burgos is látszott, de azért még tisztes távolból Matagrande 1078 méteres magasából. Innen azért még le is kellett ereszkedni. Hát, felfele könnyebb volt jönni.

Apró falvakon át vezetett utam, szinte sehol semmi mozgás, csak az elszánt zarándokok, akik tudj' Isten mi okból egy határozott cél felé törekszenek.

Aztán Orbaeja-Riopico után döntésre kényszerültem:

  1. megyek tovább, majd buszra szállok.
  2. megyek tovább végig Burgos iparterületén keresztül.
  3. egy alternatív úton haladok tovább.

Kb. 13 km volt még hátra, a zarándokok a fentiekből választhatnak. Én eddig is gyalog értem el mindenhova, na meg a lábam mindig kéznél van, a busz pedig ki tudja mikor jön, hol kell leszállni, nem visz-e tovább stb. Így a 3. lehetőséget választottam, hogy élmény is legyen belőle. Nem bántam meg. Burgos ipari negyedét elkerülve egy szabadidős területen keresztül haladtam az Arlanzon mentén, fák, madarak, bokrok na és emberek közt. Igaz, olykor útbaigazítást kellett kérnem.

Az egykori 12 városkapu egyikén, az Arco de Santa Maria-n léptem a városközpontba, rögtön a Catedral-lal szemben (13:00). Lenyűgöző. Gyorsan megkerestem a zarándokszállást, tisztába tettem magam, hogy legyen időm a szieszta után körülnézni. Burgos-ról sokat nem írok, biztos van a neten róla jó leírás.

A szállás amúgy modern, tiszta és olcsó. Holnap Jézus Szíve ünnepe, a papság évének megnyitása alkalmából egy ünnepélyes főpapi vesperáson és misén is részt tudtam venni.

Táv: 21,6 km.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

A szerzetesnővérekért és a megszentelt életet élő nőkért
Imádkozzunk a szerzetesnővérekért és a megszentelt élet más formáját élő nőkért, hálát adva küldetésükért és bátorságukért, hogy folyamatosan új válaszokat találjanak a mai ember előtt álló kihívásokra.