Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 8 óra 46 perc

„Kell, hogy példa legyél” – Beszélgetés Nagy Zoltán cigánypasztorációs munkatárssal

2021. jan. 18, 17:33
Nagy Zoltán 2020 augusztusa óta a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs munkatársa. Nemcsak munkájáról, hanem múltjáról és életszemléletéről is képet kapunk a vele készült interjúból.

Az olasz keresztény felekezek levélben buzdítják összefogásra a híveket

2021. jan. 18, 16:48
Január 18. és 25. között tartjuk az ökumenikus imahetet, amelyre készülve az olaszországi katolikus, ortodox és evangélikus felekezetek levélben buzdítják összefogásra a híveket. Az imahét idei témája az összefogás; bibliai mottója a János evangéliumából vett idézet: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” (Jn 15,5–9).

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 18-án

2021. jan. 18, 16:40
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Tihany, Győr és Mosonmagyaróvár környékével bővül a Magyar Katolikus Rádió vételkörzete

2021. jan. 18, 16:03
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a múlt héten három frekvenciapályázaton hirdette ki a Magyar Katolikus Rádiót nyertesként. A tihanyi, győri és mosonmagyaróvári adások 2021 májusától indulnak.

Algériai egyházból Algéria Egyháza – Katolikusok a találkozás és a testvériesség szolgálatában

2021. jan. 18, 15:18
Algéria katolikus egyháza számokban mérve meglehetősen kicsi, mégis rendkívüli jelentőséggel bír az ország életében. „Szűz Mária Egyházunk vezetője és minden gyermekének Anyja, keresztényeknek, muszlimoknak, akik lelki útjukat és életük értelmét keresik. Segíti őket a felismerésben, s hogy testvérként szeressék egymást” – mondta Paul Desfarges érsek a Fides hírügynökségnek adott interjújában.

Hitoktatási koordinátorokkal tartott megbeszélést Felföldi László pécsi megyéspüspök

2021. jan. 18, 14:33
Koordinátori találkozót szervezett a pécsi Magtár Látogatóközpontban a Pécsi Egyházmegye a Baranya és Tolna megye területén dolgozó, szervezési feladatokat ellátó hitoktatók számára január 15-én. Az eseményen a résztvevők személyesen bemutatkozhattak Felföldi László pécsi megyéspüspöknek.

Fizetésnap – Felelősségvállalást segítő szalézi projekt fiataloknak Németországban

2021. jan. 18, 13:50
Miután Dominik Pflaum befejezte az iskolát, nem tudta, hogyan tovább. Nem talált sem gyakornoki állást, sem munkát. Csak sodródott – amíg be nem kapcsolódott a „Zahltag” (magyarul „Fizetésnap”) nevű projektbe.

Emlékévet hirdettek Esterházy János születésének 120. évfordulója alkalmából

2021. jan. 18, 13:06
Ünnepi szentmise keretében nyitották meg a szlovákiai Komáromban január 6-án az Esterházy János Zarándokközpont, a Pázmaneum Társulás és a felvidéki magyar nyelvű Mária Rádió, a Mirjam Rádió által közösen meghirdetett Esterházy-emlékévet.

Mentsük meg a hajléktalanokat a fagytól! – Éjszakai „őrjáratok” Budapesten

2021. jan. 18, 12:20
A koronavírus-járvány, az éjszakai kijárási tilalom és a nagy hideg együtt példátlan veszélyhelyzetet teremtett a hajléktalan emberek számára. A Sant’Egidio közösség arra hívja a segíteni szándékozókat, hogy csatlakozzanak kezdeményezéséhez.

Először magyarul – Hans Habe Ahová tartozunk című regényéről

2021. jan. 18, 11:33
A K.u.K. Kiadó, békebeli nevéhez illően, gyakran jelentet meg történelmi témájú könyveket. Egyik legkedveltebb szerzője a Magyarországon született, Bécsben felnőtt és világpolgárrá lett Hans Habe.

Az őrületbe futó civilizációnkról és a szeretet útjáról az ökumenikus imahét országos megnyitóján

2021. jan. 17, 20:50
Az idei ökumenikus imahét országos megnyitóját január 17-én a budapesti Szent István-bazilikában tartották Erdő Péter bíboros, prímás és Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerület püspökének vezetésével.

A valódi hinduizmus és a kereszténység – Beszélgetés Benvin Sebastian Madassery SVD új könyvéről

2021. jan. 17, 20:00
A világ és az egész emberiség legnagyobb kincse az Oltáriszentség. Ez hitünk és az Egyház középpontja és csúcsa. Az indiai védák ugyanazt a Messiást várták, mint akiről az ószövetségi próféták jövendöltek – írja Ő az című könyvében Benvin Sebastian Madassery indiai származású verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója. Vele beszélgettünk.

Kurt Koch bíboros részvéttávirata Filaret metropolita halálára

2021. jan. 17, 19:11
A Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnöke részvétét fejezte ki Filaret metropolita, egész Belarusz tiszteletbeli patriarchai exarchája halála miatt, akit „a hit fényes példájának” nevezett.

Ferenc pápa vasárnap délben: Jézus nem névjegykártyát ad, hanem meghív egy találkozásra!

2021. jan. 17, 18:40
Január 17-én délben a Szentatya déli Angelus-imáját online közvetítették a Vatikánból. Az első tanítványok meghívásáról szóló evangélium kapcsán azt emelte ki, hogy a Jézussal való találkozás örökre emlékezetünkbe vésődik, és érdemes gyakran visszatérni ehhez az első erős tapasztalathoz.

Nyitott füllel és lélekkel – Lektorokat és akolitusokat avatott Ternyák Csaba egri érsek

2021. jan. 17, 17:45
Lektorokká avatta a harmadéves, akolitusokká a negyedéves kispapokat január 17-én ünnepi szentmise keretében az egri bazilikában Ternyák Csaba érsek. Az ötödéves kispapokat pedig befogadta a szent rendek jelöltjei közé az úgynevezett ad missio keretében.

Ferenc pápa Twitter-üzenetei január 17-én

2021. jan. 17, 17:10
A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Jézus asztalánál – Fráter Erzsébet A Biblia ételei című könyvéről

2021. jan. 17, 16:55
Három esztendővel ezelőtt mutattam be a neves biológus, botanikus, Fráter Erzsébet A Biblia növényei című könyvét, amely a Scolar Kiadónál látott napvilágot, és mára nemcsak a köztudatba, de az oktatásba is beépült, különösen az egyházi fenntartású egyetemeken, iskolákban.

Eltemették a koronavírusban elhunyt kolozsvár-szamosújvári püspököt

2021. jan. 17, 15:58
Florentin Crihălmeanu kolozsvár-szamosújvári görögkatolikus püspök január 12-én Kolozsváron hunyt el, 61 évesen.

Erdő Péter: Szent Margit példája ma különösen szükséges a számunkra

2021. jan. 17, 15:00
Január 18-án ünnepeljük Árpád-házi Szent Margit égi születésnapját. Négy évtizedes hagyomány, hogy a Margit-szigeti kolostor romjainál, ahol szerzetesként élt, s ahol sírjának helye ma is látható, ez alkalomból szentmisét mutat be az esztergom-budapesti érsek.

Ég és föld – Az éjféli égbolt című filmről

2021. jan. 17, 14:07
George Clooney azon színészek közé tartozik, akik szívesen próbálják ki magukat rendezőként is. Egy felívelő színészi karrier persze még nem garantálja, hogy valaki a kamera másik oldalán is meg fogja állni a helyét...

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

Evangelizációs: Az emberiség testvériességéért
Adja meg Urunk a kegyelmet, hogy teljes testvériségben éljünk más vallást követő testvéreinkkel, egymásért imádkozva, nyitottan mindenki számára.