Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 1 perc 28 másodperc

A magyar EU-s elnökség alkalmából Budapestre látogatott a CEC és a COMECE küldöttsége

2 perc 32 másodperc
Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és a Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) Magyarországra látogató küldöttsége sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a Budavári Evangélikus Egyházközség épületében június 24-én délelőtt.

Az Egyház átvisz a túlsó partra – Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét a Jász Világtalálkozón

47 perc 32 másodperc
A Jász Világtalálkozónak idén Jászjákóhalma adott otthont. A program ünnepi szentmiséjét hagyományosan Ternyák Csaba egri érsek mutatta be június 23-án, a település Szent Jakabról elnevezett plébániatemplomában.

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 24-én

1 óra 4 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Ferenc pápa az olasz életvédő felvonulásra: Az emberi méltóság a tét

1 óra 32 perc
A Szentatya üzenettel bátorította a június 22-én, szombaton Rómában megrendezett felvonulás résztvevőit, családok ezreit, akik készek újra és újra elmondani, hogy nemet mondanak a kiselejtezés kultúrájára. Több támogatást kérnek a nehéz helyzetben lévő anyáknak, a születendő gyermekeknek, az időseknek és a betegeknek.

Pálos templom a Mecsek alján – Klasszikus bazilikák formavilága a modernizmus jegyében

2 óra 17 perc
Pécs többek között Zsolnay Vilmos, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely és egy csoda szép székesegyház és püspökség városa. Ezúttal a város egy kevésbé ismert templomába látogattunk el.

Két cigány közösség imádkozott együtt Fügödön

3 óra 2 perc
Az encs-fügödi Szent Tamás-kápolnában két cigány közösség imádkozott együtt június 16-án, vasárnap.

Az éjjel soha nem érhet véget… – „Szent pillantások” Esztergomban

3 óra 25 perc
Országszerte számtalan helyen várták június 22-én, szombaton az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. Esztergomban a Keresztény Múzeum sok más program mellett a Képgaléria című, Merényi Zita és Lambert Attila fotós kollégáink alkotásaiból május 4-én nyílt időszaki kiállításához kapcsolódóan szervezett beszélgetéseket. Az alábbiakban képes riportot olvashatnak az eseményről.

„Machaerus, Keresztelő János Golgotája” – Gianfranco Ravasi bíboros Vörös Győző új könyvéről

3 óra 50 perc
Mount Machaerus – An Introduction to the Historical, Archaeological, and Pilgrim Site overlooking the Dead Sea in the Kingdom of Jordan (Machaerus hegy – Bevezetés a Holt-tengerre néző jordán királyságbeli történelmi, régészeti és zarándokhelyre) címmel idén jelent meg Vörös Győző ókorkutató új, angol nyelvű ismeretterjesztő könyve az ammáni Amerikai Kutatási Központ kiadásában.

A szlávok szent apostolait ünnepelték Zalaváron

4 óra 37 perc
Június 22-én, szombaton a Zalavári Történelmi Emlékparkban, amely az ősi Blatnohrad vagy Mosaburg emlékét őrzi, immár 14. alkalommal szervezett Szent Cirill és Metód-emlékünnepet a szlovák és a magyar tábori püspökség. A magyar tábori püspökség küldöttsége, valamint a Szlovákiából busszal és személykocsival érkezett zarándokok találkoztak a Kis-Balaton térségében.

„Kalazanciusi szenvedélyünk gyakorlatának egyik járható útja a bábjáték” – Bábkiállítás a Vigadóban

5 óra 20 perc
Bűvészinasok címmel nyílt kiállítás június 18-án Budapesten, a Pesti Vigadó földszinti és alagsori kiállítótermeiben. A tárlat a hetvenéves Astra Bábegyüttes és a harmincéves Maszk Bábszínház világát idézi meg látványos installációkkal, izgalmas múzeumpedagógiai programmal, az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum rendezésében.

Mai evangélium – 2024. június 24., Keresztelő Szent János születése

18 óra 4 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 1,57–66.80

Imádkozzunk és dolgozzunk – Új rendtagokat avatott a Máltai Lovagrend

2024. jún. 23, 20:28
Új rendtagok beiktatását ünnepelte a Szuverén Máltai Lovagrend június 23-án patrónusa, Keresztelő Szent János ünnepéhez kapcsolódóan. Erdő Péter bíborossal ünnepelt szentmise keretében hat új rendtagot avattak a budavári Nagyboldogasszony-plébániatemplomban (Mátyás-templomban).

Öt év után újra papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban – KÉPGALÉRIA

2024. jún. 23, 19:34
Felföldi László pécsi megyéspüspök június 22-én, szombaton áldozópappá szentelte Mihovics Szebasztián és Miklovits Attila diakónusokat a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban. Az ünnepi szentmisén jelen volt Mayer Mihály nyugalmazott püspök is; koncelebrált a Pécsi Egyházmegye papsága.

Ferenc pápa vasárnap délben: Jézus nem kímél meg a nehézségektől, hanem segít szembenézni velük

2024. jún. 23, 18:42
Június 23-án a Szentatya a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel és zarándokokkal együtt imádkozta el az Úrangyala imádságot. A szentmise evangéliuma alapján arról elmélkedett, hogy életünk minden viharos időszakában is velünk van Jézus, és az ő támogató jelenlétében minden nehézséggel képesek vagyunk szembenézni.

Horváth Csaba újmiséjét ünnepelték Győr-Újvárosban – KÉPGALÉRIA

2024. jún. 23, 18:13
Legutóbb 31 évvel ezelőtt ünnepeltek primíciát a győr-újvárosi Urunk Színeváltozása plébániatemplomban. Akkor Kovács Csaba Albert mutatta be első szentmiséjét, aki jelen volt az idén június 16-án, vasárnap tartott ünnepi eseményen is, amikor Horváth Csaba mutatta be újmiséjét. Az eseményről Vaday Tamás írt beszámolót, melyet szerkesztett formában közlünk.

Ferenc pápa: A mesterséges intelligencia eszköz, és eszköznek is kell maradnia

2024. jún. 23, 17:28
Ferenc pápa a vatikáni Centesimus Annus Pro Pontifice alapítvány által szervezett A generatív mesterséges intelligencia és a technokratikus paradigma címmel rendezett nemzetközi konferencia résztvevőivel találkozott június 22-én, szombaton délelőtt a Vatikánban.

Ferenc pápa beszéde a mesterséges intelligenciáról tartott konferencia résztvevőihez

2024. jún. 23, 17:28
Ferenc pápa a vatikáni Centesimus Annus Pro Pontifice alapítvány által szervezett A generatív mesterséges intelligencia és a technokratikus paradigma címmel rendezett nemzetközi konferencia résztvevőivel találkozott június 22-én, szombaton délelőtt a Vatikánban.

Váljatok Krisztus szíve szerinti papokká! – Papszentelést ünnepeltek Szombathelyen

2024. jún. 23, 16:36
Székely János megyéspüspök június 22-én, szombaton délelőtt a szombathelyi székesegyházban pappá szentelte Járfás Ádám, Pongrácz Benedek, Rákos József és Rátkai István diakónusokat. Az ünnepi szentmisében a főpásztor tiszteletbeli kanonoki címeket is adományozott.

„Most már minden más titok marad” – Végső búcsút vettek Polgári András Máté ferences szerzetestől

2024. jún. 23, 15:44
Máté testvért június 18-án a budapesti Országúti ferences plébániatemplomban kísérték végső útjára. A gyászmisén búcsúztató beszédet mondott volt évfolyam- és rendtársa, Bagyinszki Ágoston OFM, továbbá egykori diákja, Szilágyi Andrea. Rendtársai, hozzátartozói, barátai, egykori tanítványai, munkatársai és lelkivezetettjei is búcsúztak tőle.

Érsekségi ékességek 117. rész – Az alsóiszkázi Szent Miklós-templom

2024. jún. 23, 15:03
A Veszprémi Főegyházmegye kiemelt feladatának tekinti a hitből fakadó kultúra és a kulturális értékek gondozását, ezek méltó bemutatását, ezért Érsekségi ékességek címmel sorozatban ismerteti őket honlapján. Ezúttal a Somló-hegytől nyugatra fekvő Iszkáz Alsóiszkáz településrészének Szent Miklós-templomát ismerhetjük meg.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

A szerzetesnővérekért és a megszentelt életet élő nőkért
Imádkozzunk a szerzetesnővérekért és a megszentelt élet más formáját élő nőkért, hálát adva küldetésükért és bátorságukért, hogy folyamatosan új válaszokat találjanak a mai ember előtt álló kihívásokra.