Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 20 óra 50 perc

Szent Márton lóháton vezette a menetet Budapest belvárosában – KÉPRIPORT

2018. nov. 12, 19:57
November 11-én, vasárnap, Szent Márton napjának délutánján felekezetek közötti összefogáson alapuló keresztény lampionos menetet szervezett a Traditio Christiana Budapest belvárosában.

A kísértést szenvedő családokért imádkoztak Székesfehérváron a magyar szent család napján

2018. nov. 12, 19:17
Az első magyar szent család napján, november 10-én Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi, valamint a missziós zarándokkereszt jelenlétében imádkoztak a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban a magyar családokért, a nemzetért és a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusért.

Egyszerre útjelző, iskola és kórház – Megszentelték a felújított kislétai görögkatolikus templomot

2018. nov. 12, 18:36
A hívek, a település vezetése, a parókus és segítői összefogása, közös munkája eredményeként kívül és belül is megszépült a kislétai Szent Mihály főangyal görögkatolikus templom. November 11-én, a templom búcsúján szentelte meg a felújított épületet Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök.

Időslátogató önkénteseknek tartottak képzést Budapesten

2018. nov. 12, 17:59
A Katolikus Karitász és a Szent Erzsébet Karitász Központ egynapos képzésre hívta azokat az önkénteseit, akik időslátogatói szolgálatot végeznek, vagy a jövőben szeretnének ebbe bekapcsolódni. Az október 27-i tréningnek a Magyar Szentek-plébánia adott otthont.

Szolgáljátok az emberiséget! – A Szentatya a Pápai Tudományos Akadémia tagjait fogadta

2018. nov. 12, 17:20
Ferenc pápa november 12-én, hétfőn fél egykor a konzisztóriumi teremben találkozott a Pápai Tudományos Akadémia közgyűlésének mintegy nyolcvan résztvevőjével.

Tízéves a kolozsvári Szent Imre Katolikus Óvoda

2018. nov. 12, 16:40
Az egykori Fürdő utcában, a Sétatér szomszédságában tágas, világos épületekben és a hozzájuk tartozó nagy udvaron ünnepelhették a Szent Imre Katolikus Óvoda fennállásának tizedik évfordulóját november 10-én Kolozsvárott.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 12-én

2018. nov. 12, 16:36
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

2018. nov. 12, 15:59
Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

Ferenc pápa: Nem az számít, jól prédikálunk-e, csak az alázat és a szolgálat

2018. nov. 12, 15:18
Szent Jozafát vértanú püspök emléknapján, november 12-én Ferenc pápa a püspöki szolgálatról elmélkedett a napi olvasmány alapján a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

Szent Márton-napi lámpás felvonulás Kaposváron

2018. nov. 12, 15:05
Immár hagyomány, hogy a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyerekek és a Szent Margit-templom hittanos diákjai együtt ünneplik Szent Márton napját. Idén november 9-én, pénteken rendezték meg az ünnepet.

Ferenc pápa felhívása: A békébe és ne a háborúba fektessünk be!

2018. nov. 11, 20:48
November 11-én délben, a Szent Péter téren mondott beszédében a Szentatya megemlékezett az első világháború befejezésének centenáriumáról.

Meghallgatni és meghívni a fiatalokat – Interjú Palánki Ferenccel a püspöki szinódusról

2018. nov. 11, 19:56
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottságának elnökével beszélgettünk, aki az október 28-án zárult szinóduson a magyar püspöki konferencia hivatalos képviselőjeként vett részt.

Werner Alajosra emlékeztek Máriaremetén

2018. nov. 11, 19:30
Az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE) egykori központi igazgatójára, Werner Alajosra emlékeztek halálának 40. évfordulóján, november 8-án a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilikában. A kiváló lelkipásztor és egyházzenész hosszú időn át Máriaremetén teljesített szolgálatot.

Elkezdődött a szombathelyi püspöki palota Szent Pál termének restaurálása

2018. nov. 11, 19:01
A Szombathelyi Egyházmegye Tarr György restaurátort bízta meg a püspöki palota Szent Pál terme festményeinek felújításával. A képsorozatról és a helyreállítás folyamatáról Perger Gyula egyháztörténész, a szombathelyi Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója írt tájékoztatót.

Ferenc pápa: Isten nem a mennyiséget, hanem a minőséget nézi!

2018. nov. 11, 18:30
November 11-i beszédében a Szentatya először a vasárnapi evangéliumról elmélkedett, utána pedig megemlékezett az első világháború befejezésének centenáriumáról, a tegnap boldoggá avatott spanyol vértanúkról és a szegények jövő vasárnap esedékes világnapjáról.

A tiszta morál győzelme – Tamási Áron székely népi játéka a kaposvári Csiky Gergely Színházban

2018. nov. 11, 18:02
Az „Énekes madár” története tulajdonképpen bármelyik (székely) településen játszódhatott volna. Két vénlány élemedettebb korú kérőikkel – egymással is viaskodva – mindent elkövetnek azért, hogy kitaszítsák maguk közül szép és fiatal húgukat, s ezáltal eltiporják az Istentől eredő, tiszta szerelmet.

Szent Márton püspököt ünnepelte a Szombathelyi Egyházmegye

2018. nov. 11, 17:26
November 9-én lampionos felvonulással és vesperással, november 10-én pedig ünnepi szentmisével köszöntötték Szent Márton püspököt szülővárosában, az egykori Savariában, a mai Szombathelyen.

A próféta sorsa a magány, s az, hogy ne higgyenek neki – Stefan Zweig: Békét! (Jeremiás)

2018. nov. 11, 17:01
Stefan Zweig 1915-ben, az első világháború vérzivataros idején írta Jeremiás prófétáról szóló drámáját. Az osztrák író számára Jeremiás a béke szimbóluma, olyan alak, aki az egyetemes békevágyat példázza minden kor embere számára.

Az egri latin nyelvű feliratokat mutatja be egy új kiadvány

2018. nov. 11, 16:30
Havas-Horváth István és Fehér Balázs „Latin nyelvű föliratok Egerben” című könyvét mutatták be az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban november 6-án.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 11-én

2018. nov. 11, 16:15
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.