Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 45 perc 41 másodperc

Közeleg az emberfia – Vasárnap kezdődik az advent

47 perc 47 másodperc
Az idei esztendőben november 27-én, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

A Székesfehérvári Egyházmegye adventi lelki füzete online is elérhető

1 óra 9 perc
A Székesfehérvári Egyházmegye idén is megjelentette az Adventi lelki füzetet, melyet szeretettel ajánlanak mindenki számára.

Veres András győri megyéspüspök vezetésével tartottak papi rekollekciót Nyíregyházán

1 óra 56 perc
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök Veres András győri megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökét kérte fel, hogy vezesse a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papi rekollekcióját november 23-án. A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-főplébánián tartott programon, melyen a főpásztor az új misekönyvet is bemutatta, Bosák Nándor nyugalmazott püspök is részt vett.

Föl kell ébrednünk az álomból

2 óra 47 perc
Advent 1. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 24,37–44)

Kránitz Mihály: Karácsonyi ragyogás – Adventi útikönyv Ferenc pápával

3 óra 39 perc
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának volt dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár immár hagyományosan adventi útikönyvet ad a kezünkbe, amely minden napra tartalmaz egy rövid mondatot a napi szentírási olvasmányokból, valamint ezek feldolgozását az elmélkedés révén.

Szent Erzsébet nyomában járva osztott kenyeret a Győri Egyházmegyei Karitász

4 óra 20 perc
A Győri Egyházmegyei Karitász – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Lipóti Pékséggel együttműködve – idén is Szent Erzsébet-kenyerek szétosztásával emlékezett védőszentjére, Árpád-házi Szent Erzsébetre november 19-én és 20-án.

A szavak evolúciója

5 óra 12 perc
Halmai Tamás költő, író, irodalmár jegyzetét olvashatják.

Szakkollégiumot alapítottak a teológusok Kolozsváron

5 óra 58 perc
A Babeș-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Római Katolikus Teológia Kar hallgatói és oktatói létrehozták a közelmúltban a Collegium Augustinianum Szakkollégiumot, hogy szakmai hátteret biztosítsanak a teológiai kutatás iránt behatóbban érdeklődő egyetemisták számára. Az új teológiai szakkollégium a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumi rendszerének szerves tagja lesz.

Ingyenes karácsonyi dicsőítő koncertet ad a Szent István-bazilikában a Forráspont Band

6 óra 47 perc
Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én este 20 órától a budapesti Szent István-bazilika. Karácsonyi dicsőítő koncert megvalósításával kíván hagyományt teremteni a Forráspont Band.

Útravaló – 2022. november 26.

13 óra 47 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Novemberben Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Győrben tartották a Fraknói Kutatócsoport VII. műhelyszemináriumát

2022. nov. 25, 17:31
November 21-én a győri Brenner János Hittudományi Főiskola dísztermében rendezték meg a Fraknói Kutatócsoport VII. egyetemi műhelyszemináriumát, amelyen Nemes Gábor és Kruppa Tamás ismertették most lezáruló kutatásaikat, valamint az eredményeket bemutató köteteket.

A golyók általi holokauszt – Magyarul is olvasható Patrick Desbois francia pap könyve

2022. nov. 25, 16:41
November 24-én a budapesti Holokauszt Emlékközpont zsinagógaépületében mutatták be Patrick Desbois francia katolikus pap A golyók általi holokauszt. Halál fényes nappal című kötetének magyar kiadását.

Bízzál az Úrban – Cserháti Ferenc püspök körlevele 2022 adventjére és karácsonyára

2022. nov. 25, 15:51
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldi magyar lelkipásztori szolgálatért felelős püspökének a külföldön élő magyar, illetve magyarul beszélő hívekhez és lelkipásztorokhoz írt körlevelét olvashatják 2022 adventjének kezdetén.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 25-én

2022. nov. 25, 15:17
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Az igazságosság műve – A békéről tartott konferenciát a Keresztény–Zsidó Tanács

2022. nov. 25, 15:02
A háború és a béke a Bibliában címmel rendeztek konferenciát november 24-én a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A Keresztény–Zsidó Tanács (KZST), az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága által szervezett esemény előadói a béke megteremtésének és megőrzésének vallási hátteréről beszéltek.

Új iskolakápolnát alakítottak ki Tibolddarócon

2022. nov. 25, 14:30
Az Egri Főegyházmegye jóvoltából iskolakápolnát alakítottak ki a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájában a közelmúltban. Az Árpád-házi Szent Erzsébet nevét viselő kápolnát Pálfi János plébános áldotta meg november 19-én.

Egyházzenei napot rendeztek Kaposváron

2022. nov. 25, 14:14
Immár huszadik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Egyházzenei Napot november 19-én. Az alkalomra az egyházmegye templomaiban zenei szolgálatot teljesítő kórusok, zenekarok és kántorok érkeztek.

A karitász fontosságára hívták fel a figyelmet Szegeden az óvodások miséjén

2022. nov. 25, 14:05
Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva november 20-án, vasárnap minden magyarországi katolikus templomban az egyház karitatív és szociális szolgálatának javára gyűjtötték a perselyadományokat. A szegedi Szent Miklós-templomban az óvodások adták át a híveknek a megszentelt kenyeret, amellyel a segítségnyújtás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Szent Cecília-ünnep Miskolcon

2022. nov. 25, 14:01
Szent Cecíliának, az egyházzene védőszentjének emléknapján, november 22-én Miskolcon, a Mindszenti templomban ismét együtt ünnepelt a minorita templom, az új-diósgyőri templom és a Mindszenti templom kórusa.

Püspöki áldást kapott a nyáron felújított etesi templom

2022. nov. 25, 13:50
Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke november 20-án, vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között megáldotta a nyáron felújított etesi templomot.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

A szerzetesnővérekért és a megszentelt életet élő nőkért
Imádkozzunk a szerzetesnővérekért és a megszentelt élet más formáját élő nőkért, hálát adva küldetésükért és bátorságukért, hogy folyamatosan új válaszokat találjanak a mai ember előtt álló kihívásokra.