Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 23 óra 24 perc

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 22-én

2020. feb. 22, 17:20
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Klaus von Stosch: Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések

2020. feb. 22, 17:02
A szerző katolikus teológus, az iszlám elismert kutatója. 1971-ben született Kölnben; nős, négy gyermek édesapja. Tíz könyve és közel százötven tanulmánya jelent meg. 2009-től a Paderbornban működő Komperatív Teológiai Kutatóközpont igazgatója. E kötetében a Korán szövegeinek aprólékos elemzésével és a muszlim értelmezési hagyomány bemutatásával igyekszik tisztább képet rajzolni az iszlámról.

Megtörni az erőszak logikáját

2020. feb. 22, 16:00
Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 5,38–48)

A ti szeretetekre bízom őt – Püspökké szentelték és beiktatták Erdély új érsekét, Kovács Gergelyt

2020. feb. 22, 15:28
Kovács Gergelyt, aki csaknem harminc évig élt a világegyház szívében, Rómában, február 22-én püspökké szentelték és beiktatták gyulafehérvári érseki székébe. Főszentelője korábbi elöljárója, Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke volt; a társszentelők Miguel Maury Buendía bukaresti apostoli nuncius és Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek voltak.

Erdő Péter bíboros megindító köszöntő szavai Kovács Gergely gyulafehérvári érseknek

2020. feb. 22, 15:25
Kovács Gergelyt február 22-én püspökké szentelték és beiktatták gyulafehérvári érseki székébe. Az új főpásztort többek között Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek is köszöntötte a gyulafehérvári székesegyházban tartott szentelési és beiktatási szertartás végén.

Beleszakad a szív – Gondolatok a Házassági történet című filmről

2020. feb. 22, 14:24
Rettenetes érzés, ha az emberrel, akinek egykor hűséget esküdtünk, már képtelenek vagyunk együtt élni. Igazán nyomós indok talán nem is kell, elég annyi, hogy kihűlt a szerelem, bogarainkkal egymás idegeire megyünk, vagy másképpen képzeljük el a boldogulást.

Mosoly. Menedék. Ölelés – Harmincéves a Háló civil közösségfejlesztő keresztény mozgalom

2020. feb. 22, 13:34
A Háló Egyesület harmincadik évfordulója alkalmából Budapesten, a szervezet belvárosi közösségi központjában, az S4-ben rendezett február 21-ei ünnepségen élményt akartak adni a szervezők. Emelkedett hangú beszédek is elhangzottak, a legerősebb hatással rám mégis a nyitó népdalblokk volt, mert annyira koncentráltan adta át, mi az, amit ez a mozgalom már évtizedek óta tesz és óhajt.

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a hanaui merénylet kapcsán

2020. feb. 22, 12:40
Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki fájdalmát a február 19-én Németországban, Hanauban rasszista indíttatásból elkövetett merénylet kapcsán, amely tizenegy ember halálát okozta.

Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását

2020. feb. 22, 12:01
Február 18-án bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban a helyi református gyülekezet által szervezett Bibliaünnepen.

Felismerni egymásban Isten kegyelmét – Ortodox küldöttséget fogadott Ferenc pápa

2020. feb. 22, 11:29
Február 21-én, pénteken délben a Szentatya egy keleti ortodox papokból és szerzetesekből álló küldöttséget fogadott. A látogatás alkalmat adott, hogy a felek kölcsönösen gazdagodjanak, felismerve egymásban a Szentlélek működését.

Vasárnap országos gyűjtést tartanak a katolikus iskolák javára

2020. feb. 21, 20:50
Február 23-án, a hónap utolsó vasárnapján a katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország katolikus templomaiban.

A szó, amely lezárja az imáinkat

2020. feb. 21, 20:11
Az Aleteia katolikus portál Jacques Gauthier lelkiségi szerző gondolatait idézi az „ámen” szóról.

Lélekmadár – Szekeres Erzsébet textilművész kiállítása Kallós Zoltán tiszteletére Székesfehérváron

2020. feb. 21, 19:36
Kallós Zoltán néprajzkutatónak, népzenegyűjtőnek állít emléket Szekeres Erzsébet Magyar Örökség és Pro Cultura Christiana díjas textilművész március 31-ig megtekinthető tárlata a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A Lélekmadár – Tisztelet Kallós Zoltán emlékének című kiállítás február 15-i megnyitóján köszöntőt mondott Spányi Antal püspök.

Ferenc pápa a Törvényszövegek Pápai Tanácsához: A jog szolgálja a lelkek üdvösségét

2020. feb. 21, 19:05
Ferenc pápa február 21-én, pénteken délelőtt a Konzisztórium teremben fogadta a Törvényszövegek Pápai Tanácsa közgyűlésének mintegy harminc résztvevőjét. A plenáris ülésen Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett a közgyűlés munkájában, melynek egyik fő témája a kánonjogi kódex VI. könyvének felülvizsgálata volt.

Fogadjuk be a Leszboszon rekedt menekülteket! – Három bíboros felhívása Európa püspökeihez

2020. feb. 21, 18:17
Az európai püspöki konferenciáknak címzett levélben Jean-Claude Hollerich, Michael Czerny és Konrad Krajewski bíboros azt kérik, fogadják be más európai országokban a görög szigeten összezsúfolódott menekülteket. A felhívás megnyithatja a remény útját, hogy az emberi méltóságukat elvesztett, elkeseredett tömegek kiáltása meghallgatásra találjon.

Főegyházmegyei köznevelési intézmények igazgatói értekezlete Egerben

2020. feb. 21, 17:50
A február 19-én az egri szemináriumban tartott megbeszélésen aktuális feladatokról, jogszabályváltozásokról, a módosított Nemzeti alaptantervről, valamint a gyermekvédelem gyakorlati megvalósításáról hallhattak előadást az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatói.

Kongresszus – MindenkiNEK – Fábry Kornél tartott előadást Szegeden

2020. feb. 21, 17:02
Kongresszus – MindenkiNEK címmel tartott előadást Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának főtitkára a szegedi Katolikus Házban a Szent Imre Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében február 19-én.

Ferenc pápa a Katolikus Nevelés Kongregációjához: A nevelés teremtsen testvériséget

2020. feb. 21, 16:17
A Katolikus Nevelésügyi Kongregáció tagjai a napokban tartották plenáris ülésüket a Vatikánban. Ferenc pápa február 20-án fogadta a résztvevőket, és arra buzdította őket, hogy a nevelésben tartsák szem előtt a befogadás elősegítését és szabjanak gátat a kiselejtezés kultúrájának. A tanácskozásokon jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás is.

Megtalálni a hivatást, amire Isten választott – Sályi András interjúkötete Nyékyné Gaizler Judittal

2020. feb. 21, 15:35
Február 19-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Információs Technológiai Karán mutatták be a Hűség a hithez, tudományhoz – Családanyaként az egyetemi katedrán című interjúkötetet, amelyben Sályi András, a Magyar Katolikus Rádió felelős szerkesztője beszélget Nyékyné Gaizler Judittal. A könyvet a Kairosz Kiadó jelentette meg.

Gyimesfelsőlokon átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit

2020. feb. 21, 14:49
A Hargita megyei Gyimesfelsőlokon február 20-án átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit. A beruházást 500 millió forinttal támogatta a magyar állam. Az iskolában, amelyet 1993-ban alapított Berszán Lajos Magyar Örökség díjas lelkipásztor, napjainkban mintegy négyszáz gyermek tanul.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

Egyetemes: A menekültek segélykiáltásának meghallásáért
Imádkozzunk, hogy meghalljuk és komolyan vegyük az emberkereskedelem áldozataivá vált menekült testvéreink segélykiáltását.