Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 14 óra 24 perc

A HÉT VERSE – József Attila: Thomas Mann üdvözlése

2021. ápr. 10, 20:30
Április 11. József Attila születésnapja, a költészet napja hazánkban. Ehhez kapcsolódunk a ma esti verssel, mely 1937-ben született, mikor Thomas Mann előadást tartott a Magyar Színházban. A vers szavai, sorai semmit nem vesztettek sem érvényükből, sem erejükből. Épp úgy áhítjuk az igaz szót és az igaz emberséget azóta is, ma is.

Akik a leggyengébbekre is vigyáznak – Morva Emília a Máltai Szeretetszolgálatról, a járvány idején

2021. ápr. 10, 20:02
Morva Emíliával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetőjével arról beszélgettünk, milyen új kihívások elé állította a Covid-19-járvány a szervezetet az elmúlt több mint egy évben.

Az Isteni Irgalmasság vasárnapja – „Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége”

2021. ápr. 10, 19:36
Idén április 11-én ünnepeljük az Isteni Irgalmasság vasárnapját, ebből az alkalomból idézzük fel az ünnep történetét.

Csak egy színésznő vagyok – Joana Ribeiro, a Fátima Máriája

2021. ápr. 10, 18:55
Joana Ribeiro portugál színésznővel videohíváson keresztül beszélgettünk ígéretesen alakuló filmes karrierjéről és a Fátima című tavaly bemutatott, a hit kérdését körüljáró történelmi alkotásról, amelyben Szűz Máriát játssza.

Merényletek Kolumbia délkeleti részén – Ferenc pápa a béke építésére kérte a helyi egyházat

2021. ápr. 10, 18:27
Ferenc pápa – Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával – április 9-én, pénteken táviratot küldött Oscar Urbina Ortegának, villavicenciói érseknek, a kolumbiai püspöki konferencia elnökének, melyben közelségéről biztosítja mindazokat, akik szenvednek a Délkelet-Kolumbiában a közelmúltban elkövetett merényletek miatt.

Portréfilm készült Bodó Imre professzorról, a szürkemarha megmentőjéről

2021. ápr. 10, 18:02
Kőszegi diák, majd piarista diák Budapesten, főállattenyésztő a Hortobágyon, az Állatorvostudományi Egyetem professzora, hét gyermek édesapja – különleges, gazdag életutat mutat be az „Egy borjúfark sem hibázott…” című portréfilm.

Elhunyt Lukács András címzetes apát, mesterkanonok, címzetes esperes, nyugalmazott plébános

2021. ápr. 10, 17:19
A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Lukács András Szent Péterről nevezett Pétermonostori címzetes apát, mesterkanonok, címzetes esperes, nyugalmazott tanácsos plébános 2021. április 6-án, életének 76., papságának 52. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 10-én

2021. ápr. 10, 17:00
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Derűs lelkű szolgálattal – Püspökké szentelték Berta Tibort

2021. ápr. 10, 16:25
Április 10-én ünnepi szentmise keretében a Katonai Ordinariátus püspökévé szentelték Berta Tibort a budapesti Szent István-bazilikában. A főszentelő Erdő Péter bíboros, prímás, érsek; a társszentelők Michael August Blume SVD alessanói címzetes érsek, Magyarország apostoli nunciusa és Varga László kaposvári megyéspüspök voltak.

Hitébresztő bátorítás

2021. ápr. 10, 16:00
Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni Irgalmasság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,19–31)

Élisabeth De Baudoöin: Teréz és Ferenc

2021. ápr. 10, 15:04
A szerző francia újságíró, Vatikán-szakértő. Kutatásaira alapozva állítja: az első látásra oly különböző francia kármelita nővér, Lisieux-i Kis Szent Teréz és az argentin jezsuita pápa úgy hasonlítanak egymásra, mintha testvérek lennének, és úgy járnak együtt, mint két barát a szentek közösségében. Így találkozva velük, még vonzóbbak és követendőbbek lesznek számunkra.

A békét és a kiengesztelődést szolgálta – Ferenc pápa részvéttávirata Tumi bíboros halálára

2021. ápr. 10, 14:05
Ferenc pápa április 4-én táviratot küldött Samuel Kleda kameruni érseknek, a doualai főegyházmegye jelenlegi főpásztorának a 90 éves korában, április 3-án, nagyszombaton elhunyt Christian Wiyghan Tumi bíboros, nyugalmazott doualai érsek halála kapcsán.

Elhunyt Soós János Elemér plébános

2021. ápr. 10, 13:34
A Szeged-Csanádi Egyházmegye, a forráskúti plébánia hívei, valamint a rokonság a föltámadás reményében tudatja, hogy Soós János Elemér plébános életének 73., papságának 47. évében, 2021. április 5-én szentségekkel megerősítve visszaadta lelkét Teremtőjének.

„Hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz” – A Krisztus-hívők eszkatologikus küldetése

2021. ápr. 10, 13:00
Pál apostol szavai – „valahányszor eszitek e kenyeret, és isztok e kehelyből, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön” (1Kor 11,26) – mindennap elhangzanak a szentmisében. „Halálodat hirdetjük, Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz” – e mondat a keresztény élet összegzése lehet, hisz’ e hitvalló, eucharisztikus lelkiségű nézőpont nélkülözhetetlen a keresztény önazonossághoz.

Online gyermekfoglalkozásokkal segíti a Pécsi Egyházmegye a szülőket

2021. ápr. 10, 12:30
A Családokért Online Program (CSOP) keretében a Pécsi Egyházmegye családpasztorációs munkatársai azt a célt tűzték ki, hogy a járványhelyzetben otthon dolgozó fiatal szülőket segítsék, és óvodás-, illetve általános iskolás korú gyermekeik részére online kiscsoportos foglalkozásokat szervezzenek szakemberek bevonásával.

Szent István adománylevele a veszprémi püspökség számára – Érsekségi ékességek (1.)

2021. ápr. 10, 12:00
A Veszprémi Főegyházmegye kiemelt feladatának tekinti hitünk elmélyítése, megélése mellett az abból fakadó kultúra, kulturális értékek gondozását, méltó bemutatását is. Az elmúlt évben kevesebb lehetőségünk adódott megismerni ezeket az értékeket, ezért Érsekségi ékességek címmel a főegyházmegye sorozatot indított honlapján. Az első részben a veszprémi püspökség „alapítólevelét” mutatják be.

Odaföntről érkezik a fájdalomcsillapító – A nevelőszülői hivatásról

2021. ápr. 9, 18:00
Gyerekként Anita egyszer látott a híradóban egy bejátszást, amely rideg és kegyetlen romániai gyermekotthonokról szólt. A megrázó filmkockák örökre beleégtek a szívébe. Eldöntötte, ha felnő, nehéz sorsú gyerekeken fog segíteni. Így is lett.

Vincent Nichols bíboros együttérzését fejezte ki Fülöp herceg halála miatt

2021. ápr. 9, 17:19
Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, az Angliai és Walesi Katolikus Püspöki Konferencia elnöke részvétét fejezte ki Fülöp edinburgh-i herceg halála miatt. II. Erzsébet angol királynő férje április 9-én, 99 éves korában hunyt el.

Összegyűlt az adomány a megrongált gödöllői görögkatolikus templom teljes felújítására

2021. ápr. 9, 16:41
A Vasárnap.hu szerkesztősége jótékonysági gyűjtést hirdetett a márciusban megrongált gödöllői görögkatolikus templom javára. Április 7-én adták át a keresztény portál olvasóinak jóvoltából összegyűlt adományt, mely az épület teljes felújítását fedezi.

Örömkereső játékra hívják a Szombathelyi Egyházmegye családjait

2021. ápr. 9, 15:48
„Keressük az örömöt családunkban, környezetünkben, mindennapjainkban!” – e gondolat jegyében rendhagyó játékra hívja a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága az egyházmegye területén élő családokat a húsvéti időben, a járványhelyzet közepette.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

A kiengesztelődés szentségének elmélyült megéléséért
Imádkozzunk azért, hogy a kiengesztelődés szentségét megújult mélységgel tudjuk megélni, és általa megtapasztaljuk Isten végtelen irgalmát.