Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 13 óra 46 perc

Ferenc pápa mire emlékszik erdélyi látogatásából? – Megköszönték a Szentatya csíksomlyói látogatását

2019. szep. 19, 21:22
A Gyulafehérvári Főegyházmegye csíksomlyói pápalátogatást szervező bizottság képviselőinek tizenegy főből álló csoportja Tamás József segédpüspök vezetésével a vatikáni szeptember 18-i szerdai általános kihallgatás végén találkozhatott Ferenc pápával. A küldöttség célja az volt, hogy kifejezze háláját és köszönetét Szent Péter utódának a csíksomlyói látogatásért.

Családok Angyala díjat kapott Böjte Csaba és Pál Feri

2019. szep. 19, 21:01
Családok Angyala (Angelus Familiarum) díjat kapott mások mellett Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke és Pál Ferenc esztergom-budapesti egyházmegyés pap, mentálhigiénés szakember szeptember 18-án a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól .

Rómában köszönte meg a csíksomlyói látogatást a pápának Tamás József püspök

2019. szep. 19, 20:27
Szeptember 18-án egy gyulafehérvári csoport is részt vett a szerda délelőtti általános kihallgatáson. A gyulafehérvári főegyházmegyei delegációval Rómába érkezett Tamás József segédpüspökkel a Vatikáni Rádió magyar adása készített interjút.

„Felöltöztetni” a beteget – Elindult a Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálat Nyíregyházán

2019. szep. 19, 19:43
Sajtótájékoztatót tartott a nemrég megalapított Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatról a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szeptember 18-án Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház épületében.

Ferenc pápa: A püspöki és papi szolgálat nem munkaszerződés

2019. szep. 19, 19:00
A püspökké szentelésének 25. évfordulóját ünneplő Edoardo Menichelli bíboros is koncelebrált szeptember 19-én reggel a Ferenc pápa által a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A Szentatya ezért a püspöki szolgálat ajándékáról elmélkedett.

A felújított templom megáldásával ünnepeltek a 800 éves Maglócán

2019. szep. 19, 18:10
Szeptember 15-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke megáldotta a külsejében megújult maglócai Szent Bertalan-templomot.

Teljes búcsút engedélyezett a pápa a guadalupei Mária-kegyhelyen 2020. október 12-ig

2019. szep. 19, 17:35
Salvador Martínez Ávila prelátus, a guadalupei bazilika rektora bejelentette, hogy a Guadalupei Szűz kegyképe megkoronázásának 125. évfordulója alkalmából Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett a híveknek, akik szentmisén vesznek részt Mexikóváros kegyhelyén – tájékoztatott szeptember 12-én a SIR olasz katolikus hírügynökség.

Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 19-én

2019. szep. 19, 17:02
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

A kereszt legszebb gyümölcse az Eucharisztia – Hajdúdorogra érkezett a missziós kereszt

2019. szep. 19, 16:43
A magyar görögkatolikusok történelmi központjában köszönthették elsőként a hívek a missziós keresztet. Érkeztére szeptember 17-én megtelt a hajdúdorogi székesegyház, innen szeptember 19-én Hajdúböszörménybe viszik tovább a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát.

Márfi Gyulával ünnepelték a beregszászi templombúcsút

2019. szep. 19, 15:52
Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatta be szeptember 15-én a beregszászi Szent Kereszt felmagasztalása-templom búcsúi szentmiséjét. Az ünnepre Kárpátalja számos településéről érkeztek hívek.

Megjelent az Új Ember 2019. szeptember 22-i száma

2019. szep. 18, 20:20
Az Új Ember ez évi harmincnyolcadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ferenc pápa: Csak az marad tartós, ami Isten „kézjegyét” viseli magán!

2019. szep. 18, 19:39
Szeptember 18-án a Szentatya folytatta az Apostolok cselekedeteiről szóló katekéziseit. A nagytanács egyik bölcs tagjának, Gamálielnek az alakjára irányította a figyelmet, aki egy fontos megkülönböztetési kritériumot fogalmaz meg annak eldöntésére, mi származik Istentől, és mi pusztán emberektől.

Krisztus hét igéje a kereszten – Megjelent magyar nyelven Bellarmin Szent Róbert könyve

2019. szep. 18, 19:03
Szeptember 17-én este Budapesten, a Párbeszéd Házában mutatták be Bellarmin Szent Róbert A hét igéről, melyet Krisztus a kereszten kimondott című könyvét. A 16–17. században (1542–1621) élt jezsuita szerzetes, egyháztanító elmélkedésében Krisztusnak az emberi élet végső és legfontosabb kérdéseivel kapcsolatos tanításait fejti ki.

Hármas ünnepet ültek a Pázmáneumban

2019. szep. 18, 18:19
A következő években számos ünnepi eseménnyel emlékeznek majd a bécsi Collegium Pazmanianum (Pázmáneum) megalapításának 400. évfordulójára. Ezen események sorát nyitotta meg a Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök által az intézet kápolnájában bemutatott szentmise és az azt követő ünnepi est szeptember 14-én.

Megáldották a Szent II. János Pál pápáról elnevezett teret Máriapócson

2019. szep. 18, 17:33
Huszonnyolc évvel II. János Pál pápa máriapócsi látogatása után szeptember 17-én, kedden felavatták és megáldották a róla elnevezett teret nemzeti kegyhelyünkön, Máriapócson. A tér nemrégiben megújult: helyet kapott itt egy kilátó, középpontjában pedig egy Krisztus-szobor áll.

A te életed „rumliszobájába” is be akar lépni Jézus – Magyar zarándokok Međugorjéban

2019. szep. 18, 16:51
Közel hatszáz anyaországi és határon túli magyar hívő érkezett a Misszió Tours és a MÁV-START Zrt. közös szervezésében a Béke Királynője-zarándokvonattal Međugorjéba szeptember 16-án. A szeptember 20-ig tartó zarándoklat gazdag lelki programot kínál a résztvevőknek.

Segíts szeretettel! – Megkezdődött a regisztráció a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akcióra

2019. szep. 18, 16:08
A „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos, önkéntes ifjúsági akciót tizenkettedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház október 10. és 13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért; segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. A kezdeményezés honlapján már megkezdődött a regisztráció.

Mária volt Jézus legtökéletesebb tanítványa – Székesfehérvári egyházmegyei zarándoklat Bodajkra

2019. szep. 18, 15:24
Idén is sokan zarándokoltak Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegytemplom búcsúünnepére, amelyet évről évre szeptember 12-én, Mária neve napján vagy az ahhoz legközelebb eső hétvégén tartanak. A bodajki kegytemplom búcsúja alkalmából szeptember 15-én, vasárnap Spányi Antal megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Atyát ismerni a papban – Beszélgetés Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspökkel

2019. szep. 18, 14:42
Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök tartotta a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye papjainak éves lelkigyakorlatát augusztus végén a partiumi Erdődhegyen. A nyugalmazott főpásztorral a Szatmári Egyházmegye munkatársai beszélgettek a lelkinap előtt.

A migráció korunk legnagyobb jele – A világ vallási vezetői a határok nélküli békére hívnak

2019. szep. 18, 13:56
Szeptember 17-én, a Sant’Egidio közösség által Madridban szervezett béketalálkozó harmadik, utolsó napján a világ vallási vezetői békefelhívást írtak alá, békeölelést váltottak és elkötelezték magukat a határok nélküli béke építése mellett.