Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 17 óra 35 perc

Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

2019. már. 18, 19:59
Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

2019. már. 18, 19:24
A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

Kisléghi Nagy Ádám festőművész a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagja lett

2019. már. 18, 18:47
A Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagjává választották Kisléghi Nagy Ádámot. A magyar festőművész március 19-én, Szent József ünnepén a római Pantheonban celebrált szentmise végén veheti át kinevezési oklevelét Gianfranco Ravasi bíborostól, a Pápai Akadémiák Tanácsának elnökétől.

Tanúskodjatok a Mester irgalmas szeretetéről! – Ferenc pápa kamilliánus szerzeteseket fogadott

2019. már. 18, 18:06
A Szent Kamill lelkiségéhez tartozó női és férfi szerzeteseket fogadott Ferenc pápa március 18-án az Apostoli Palota Kelemen termében.

Hálaadó szentmise Ferenc pápáért

2019. már. 18, 17:56
Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Szent József ünnepén, március 19-én, kedden 18 órakor ünnepélyes hálaadó szentmisét mutat be Michael August Blume érsek, apostoli nuncius Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Győri szeminaristák látogattak a Pannonhalmi Főapátságba

2019. már. 18, 17:28
Március 10-én Pannonhalmára látogattak a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet növendékei és elöljárói.

Elhunyt Rojkovich István áldozópap

2019. már. 18, 17:13
A Miskolci Egyházmegye és a gyászoló család a feltámadás és az örök élet reményében tudatja, hogy Rojkovich István görögkatolikus áldozópap életének 58., papságának 30. évében szentségekkel megerősítve március 10-én elhunyt.

Hármas jubileumot ünnepeltek Kassán

2019. már. 18, 16:41
Hálaadó szentmisét mutattak be március 16-án a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban: a kassai főegyházmegyéből származó, Rómában élő Jozef Tomko bíboros 95. születésnapját és pappá szentelésének 70. évfordulóját, valamint Alojz Tkáč nyugalmazott kassai érsek 85. születésnapját ünnepelték meg.

Ferenc pápa: Isten irgalmassága a végsőkig elkísér

2019. már. 18, 15:57
A Gravissimum Educationis Alapítvány tagjai is részt vettek március 18-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott pápai szentmisén. A Szentatya Isten irgalmasságáról és a nagyböjt helyes megéléséről tanítva Vianney Szent Jánost is idézte: „A híd és a folyó között ott van Isten irgalmassága.”

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 18-án

2019. már. 18, 15:27
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

A sírás kockázatát is vállalva – Folytatódott a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

2019. már. 17, 22:58
A Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án este a hívek zarándoklatának megnyitásával folytatódott a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Ebből az alkalomból Veres András győri megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Ferenc pápa: Akkor is maradjunk Jézussal, amikor nem értjük őt!

2019. már. 17, 19:57
Március 17-én az Angelus elimádkozása előtt a Szentatya a színeváltozás evangéliumi jelenetéről elmélkedett, utána pedig imádkozott az újzélandi merénylet áldozataiért és sérültjeiért.

Együtt Istennel az emberek között – Interjú Balogh P. Piusz premontrei apáttal

2019. már. 17, 19:15
A Premontrei Rend Generális Káptalanja tavaly augusztusban apátsági rangra emelte a Gödöllői Premontrei Perjelséget. A Szent Ágostonról nevezett Gödöllői Premontrei Apátság első apátjával, az októberben benedikált Balogh Péter Piusszal beszélgettünk.

Újraépítve – Kettős ünnep Józsefvárosban

2019. már. 17, 18:43
Szent Józsefnek, Mária jegyesének ünnepnapja előtti vasárnapon, illetve abból az alkalomból, hogy 220 éves lett a józsefvárosi Szent József-plébániatemplom, március 17-én a Horváth Mihály téren Erdő Péter bíboros, prímás ünnepi szentmisét mutatott be.

Esztergomból Mátraverebély-Szentkútig – Huszonöt éves a ferences zarándoklat

2019. már. 17, 17:59
Augusztusban immár huszonötödik alkalommal indul útnak a ferencesek által szervezett, más szerzetesrendek közreműködésével Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig tartó zarándoklat.

Szárba szökkenő hit – Tízéves az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség

2019. már. 17, 17:21
Az egyházközség tízéves múltjára emlékezve, az ünnepi alkalmak első állomásaként március 15-én tíz fát ültettek el a hívek az örökösföldi Szentháromság-templom előtti téren.

Magyar domonkos testvér tett egyszerű fogadalmat Wormsban

2019. már. 17, 16:35
Március 16-án Wormsban, a domonkosok templomában szentmise keretében tette le első szerzetesi fogadalmát Paál Gergely.

Nem a gazdagság a boldogság fokmérője – Egyházmegyei ifjúsági régiótalálkozó Vácon

2019. már. 17, 15:45
Március 15-től 17-ig összrégiós ifjúsági találkozó volt Vácon, a piarista gimnáziumban, a nyári táborokra való készülés jegyében. Az egyházmegye azon fiataljai gyűltek össze, akik kortársaik szolgálatára vállalkoztak. Szombat délután püspökük, Beer Miklós vendégeskedett náluk és mondott misét nekik.

Méltóságteljesen megjelenni – Van Dyck árverésen vásárolt festménye a Szépművészeti Múzeumban

2019. már. 17, 15:01
Finom korallszínű, lágyan redőző ruha áttetsző csipkegallérral, csodálatos érzékletességgel megfestve Stuart Maria Henrietta esküvői portréján. Ha közel megyünk a vászonhoz, megcsodálhatjuk e páratlanul nagy művész, Anthonis van Dyck hovatovább a tökéletességig fejlesztett stílusát.

A Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány a teljes életért

2019. már. 17, 14:00
A Pálferi Karitász tagjai idén különösen a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok felé fordulnak: a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűzték ki célul, velük közösen szeretnék indítani futónagyköveteiket, és kínálnak számos önkéntes lehetőséget a Vivicittán.