Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 42 perc 8 másodperc

Hitvallásunk válasz Isten ajándékára – Angyalföldi Eucharisztikus Kongresszus, 5. nap

2019. nov. 14, 22:59
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) „premier előtti vetítéseként” rendezett Angyalföldi Eucharisztikus Kongresszus ötödik napján, november 14-én, csütörtökön Kálmán Antal, a budapest-angyalföldi Szent László-templom plébánosa mutatott be szentmisét, majd tartott előadást a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban.

Hűen önmagunkhoz, a dialógus szellemében – A Keresztény–Zsidó Tanács konferenciája a Sapientián

2019. nov. 14, 21:55
„Minden forrásom belőled fakad” – Az európai kultúra zsidó-keresztény gyökerei címmel tartott konferenciát a Keresztény–Zsidó Tanács november 14-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

Itt senki sem szomorú – Gyógyulás a lélek erejével Bakonyszücsön

2019. nov. 14, 20:46
„Rosszindulatú daganata van” – amikor az orvos szájából elhangzik ez a mondat, a világ összeomlik az emberben. A jövőről annyit tud, hogy biztosan szenvedést hoz. Megroppan az élet. S ha mindez az ember gyerekével történik, az hatványozottan fáj.

Imába kapaszkodva Afrikában – Hardi Richárd szemorvos tanúságtétele

2019. nov. 14, 19:56
Képekkel gazdagon illusztrált előadásban ismertette afrikai misszióját Hardi Richárd szemorvos, a kongói Mbuji Mayi városában található Szent Rafael szemklinika (COR) alapítója november 13-án este a budapesti Párbeszéd Házában. Hardi Richárd beszélgetőpartnere Sajgó Szabolcs SJ, a józsefvárosi jezsuita intézmény igazgatója volt.

Hogyan mentette meg a Rózsafüzér Királynője a Fülöp-szigeteket?

2019. nov. 14, 19:18
A Fülöp-szigeteken élő katolikusok nagy odaadással tisztelik Szűz Máriát.

Az egyetemes testvériség új hivatásában – A Fokoláre mozgalom egyetemének tanárait fogadta a pápa

2019. nov. 14, 18:45
A Fokoláre mozgalom loppianói Sophia Egyetemi Intézetének százfős akadémiai közösségét fogadta Ferenc pápa november 15-én délelőtt a Konzisztórium teremben.

Közösen indítanak nővérképzést a történelmi egyházak Budapesten

2019. nov. 14, 18:02
Közösen indítanak egészségügyi szakképzést a történelmi egyházak. Az erről szóló szándéknyilatkozatot november 13-án Budapesten, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének székházában írták alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Betegápoló Irgalmasrend kórházai, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és vezetői, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke.

Csiripelő foglalkozás az egri RÉV-ben – a kismamák elmagányosodása ellen

2019. nov. 14, 17:22
A gyermekek érkezése minden családban megváltoztatja az addigi mindennapokat és a szülők új megoldandó feladatokkal találják szembe magukat, ezért fontos, hogy támogatást kapjanak elakadásaik esetén. A Katolikus Karitász egri RÉV szolgálata heti rendszerességgel szervez foglalkozást gyesen és gyeden lévő édesanyák és gyermekeik számára.

Dör díszpolgára lett Fazakas Zoltán Márton csornai apát

2019. nov. 14, 16:37
Díszpolgári címet adományozott a Győr-Moson-Sopron megyei Dör község önkormányzata Fazakas Zoltán Márton csornai premontrei apátnak november 10-én. „A falu papja” tizenöt éve szolgálja a helyieket, akik egyhangúlag javasolták őt az elismerésre. A döriek úgy tartják, Márton apát őszinte, barátságos és gondoskodó, példás közösségépítő.

25 éve indult újra a szegedi Szent Imre Szakkollégium

2019. nov. 14, 15:51
A szegedi Szent Imre Szakkollégium múltja fordulatokban bővelkedik, az intézmény tanúja volt a 20. századi magyar történelem sorsfordulóinak, felíveléseinek és megtorpanásainak. Az 1923-ban létrejött kollégium idén ünnepli újraindulásának 25. évfordulóját.

Látszólag vesztettek – A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten

2019. nov. 13, 22:48
Ünnepi szentmisén emlékezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye november 13-án, a Magyar Szentek templomában a 400 évvel ezelőtt vértanúságot szenvedett kassai vértanúkra. A főcelebráns Erdő Péter bíboros, prímás volt, koncelebrált Veres András, az MKPK elnöke, Michael August Blume pápai nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papjai.

Ferenc pápa katekézise: Ti, világiak is felelősek vagytok a hit előmozdításáért!

2019. nov. 13, 20:37
A Szentatya november 13-án ismét az Apostolok cselekedeteiről tartotta szerdai katekézisét, ezennel Aquila és Priscilla életpéldáját állította a hívők elé, ez a házaspár ugyanis vendégszeretetet gyakorolt és önzetlenül részt vett az evangélium továbbadásában.

Megjelent az Új Ember 2019. november 17-i száma

2019. nov. 13, 19:49
Az Új Ember ez évi negyvenhatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Brown atya nyomoz – Megjelent a G. K. Chesterton írásaiból összeállított kötet

2019. nov. 13, 19:04
A Harmat Kiadó és a Magyar Kurír együttműködésében az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Brown atya nyomoz című kötet, mely Gilbert Keith Chesterton novelláiból nyújt válogatást.

Ne legyünk orrlógató keresztények! – Bíró László püspök megindító videoüzenetet küldött a kórházból

2019. nov. 13, 18:19
Örüljetek és ujjongjatok! – a szentebb családokért címmel rendezték meg a XXVI. Családkongresszust november 7. és 9. között Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. Az eseményre videoüzenetet küldött Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens püspöke, akit több mint egy éve kórházban kezelnek.

Papszenteléssel ünnepelték Szent Asztrik érsek ünnepét Kalocsán

2019. nov. 13, 17:34
Évek óta hagyományosan november 12-én ünneplik Kalocsán Szent Asztrik első kalocsai érsek ünnepét. Az idei szentmise keretében Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek lektorrá avatta Farkas Tibor papnövendéket, diakonátusra jelölte Kullai Attila, valamint Márton Arnold papnövendékeket, és áldozópappá szentelte Stefszki Ferenc diakónust.

Hozzátartozói napot szerveztek a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthonban

2019. nov. 13, 17:04
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg november 9-én a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthon a hozzátartozói napot: az ellátott idősek hozzátartozói látogattak el az intézménybe, hogy együtt töltsenek egy napot.

Ferenc pápa második Twitter-üzenete november 13-án

2019. nov. 13, 16:46
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Először választott latin-amerikai elnököt az Egyesült Államok püspöki konferenciája

2019. nov. 13, 16:45
A mexikói születésű José Horacio Gómez Los Angeles-i érseket választotta elnöknek az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB) a Baltimore-ban tartott ülésén november 12-én. Gómez érsek az első latin-amerikai származású és az első bevándorló, aki ezt a tisztséget betölti.

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 13-án

2019. nov. 13, 16:35
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.