Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 10 óra 12 perc

Letartóztatták a Vatikánban Gianluigi Torzi brókert

2020. jún. 6, 17:33
A Szentszék Sajtóterme június 5-én kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy a Vatikáni Bíróság Ügyészségi Hivatala elfogatási parancsot adott ki Gianluigi Torzi bróket ellen, miután kihallgatták őt ügyvédei jelenlétében. Június 5-én, pénteken este letartóztatták a Vatikánban.

A harangok feltámadást hirdetnek – Érseki szentmise a nemzeti összetartozás napján Kalocsán

2020. jún. 6, 16:41
A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én, a nemzeti összetartozás napján szentmisét mutatott be Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 6-án

2020. jún. 6, 16:14
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Isten a szeretet

2020. jún. 6, 16:00
Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 3,16–18)

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – Rendelkezések a szentmisén való részvétellel kapcsolatban

2020. jún. 6, 15:11
Az alábbiakban Palánki Ferenc megyéspüspök a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 2020/ 6. körlevelében is olvasható rendelkezését tesszük közzé.

Ferenc pápa telefonon közelségéről biztosította az amerikai püspököket

2020. jún. 6, 14:18
Ferenc pápa június 3-án több telefonhívásban is biztosította imáiról és közelségéről az amerikai püspököket és George Floyd tragikus halála kapcsán ismételten elutasította a rasszizmus és a kirekesztés minden formáját.

A lengyel püspöki kar elnöke nemzetközi kommunikációs igazgatót nevezett ki

2020. jún. 6, 13:35
„A lengyel egyháznak szüksége van a folyamatos nemzetközi tájékoztatásra” – jelentette ki Stanisław Gądecki érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke.

Ferenc pápa videoüzenetet küldött a Scholas Occurrentes online találkozójára

2020. jún. 6, 12:51
Június 5-én rendezték meg a Scholas Occurrentes pápai jogú nemzetközi intézmény internetes találkozóját, amely a pápa videoüzenetével zárult. A Szentatya arra buzdította a fiatalokat, hogy teremtsék meg a hála, az értelem és a szépség új világát.

Egy évvel elhalasztották a Magyar Patrisztikai Társaság június végi konferenciáját

2020. jún. 6, 12:01
A Magyar Patrisztikai Társaság elnöksége – minden szempontot alaposan megfontolva – az idén június 25. és 27. közöttre tervezett konferencia elhalasztása mellett döntött. Az új időpont: 2021. július 1–3.

Szent Norbert püspök

2020. jún. 6, 10:00
A premontrei rend alapítójára emlékezünk június 6-án.

A vészhelyzetben nincs hátrányos megkülönböztetés – Bagdad érseke az iraki helyzetről

2020. jún. 5, 17:22
Louis Raphaël Sako bagdadi érsek és káld katolikus pátriárka szerint a koronavírus-járvány újraindította az egyéni és társadalmi szolidaritást a közös otthonunkért folytatott küzdelemben. A keresztények szolidaritást tanúsítanak a muszlimok iránt, és segítséget nyújtanak nekik, vallási megkülönböztetés nélkül. A káld katolikus egyházfő jókívánságait küldte az iszlámhitűeknek a ramadán kezdetén.

Trianoni megemlékezés a debreceni görögkatolikus főszékesegyháznál

2020. jún. 5, 16:47
A Debreceni Görögkatolikus Parókia is megemlékezést tartott június 4-én. A gyülekezet tagjai az Istenszülő oltalma görögkatolikus főszékesegyház előtt elevenítették fel az 1920-ban történt eseményeket.

Teremtésvédelmi kalendárium – Tenger virág nyílik körülöttünk…

2020. jún. 5, 16:00
A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Szerzőnk ezúttal a színpompás virágokon keresztül irányítja a figyelmet a témára.

A Szentlélek vezessen egységre – Rendhagyó esti ima Pannonhalmán a nemzeti összetartozás napján

2020. jún. 5, 15:20
A Pannonhalmi Bencés Gimnázium június 4-én rendhagyó, videón közvetített esti elmélkedéssel és határokon átívelő Miatyánk imádsággal emlékezett a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára.

Nyíregyházi Egyházmegye – Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

2020. jún. 5, 14:48
Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök a koronavírus-járvány magyarországi enyhülése kapcsán az alábbi intézkedéseket hozta.

Ferenc pápa Twitter-üzenetei június 5-én

2020. jún. 5, 14:32
A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították Mátraverebély-Szentkutat

2020. jún. 5, 14:28
A Nógrád megyei zarándokhely, Mátraverebély-Szentkút is bekerült Magyarország nemzeti emlékhelyei közé – jelentették be június 5-én, pénteken.

Keressük az egységet – Szentmise a trianoni békediktátum 100. évfordulóján Budapesten

2020. jún. 5, 13:44
Június 4-én este, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be koncelebrált emlékmisét a gazdagréti Szent Angyalok-templomban.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász zöldségpalántákkal támogatta a rászorulókat

2020. jún. 5, 12:55
A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), valamint a Katolikus Karitász jóvoltából közel ezer zöldségpalántával támogatta a rászoruló családokat a Pécsi Egyházmegye területén.

Hogyan kampányolt Szent Ferenc az Eucharisztia illő tiszteletéért?

2020. jún. 5, 12:07
Assisi Szent Ferenc számára nagyon fontos volt az Oltáriszentség, hiszen felismerte, hogy a kenyér és a bor színe alatt a láthatatlan Isten láthatóvá válik. Ferenc a saját korában igyekezett feléleszteni az Eucharisztia-tiszteletet, és ő maga is sok időt töltött szentségimádással. Berhidai Piusz ferences tartományfőnöknek a Katolikus Rádióban elhangzott gondolatait közöljük.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

Evangelizációs: A Szív útjáért
Imádkozzunk minden szenvedőért: engedjék, hogy Jézus Szíve megérintse őket és ezáltal megtalálják az életre vezető utat.