Áldjuk az Atyát és a Fiút a Szentlélekkel együtt! Dicsérjük és magasztaljuk mindörökké!

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 14 óra 37 perc

Mai evangélium – 2022. január 20.

14 óra 39 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mk 3,7–12

A feltámadás erejével tekintsünk a jövőbe! – Boldog Özsébet ünnepelték a pálosok Márianosztrán

2022. jan. 19, 21:45
Beer Miklós püspök celebrált január 19-én, Boldog Özséb ünnepén szentmisét Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában felvidéki és váci egyházmegyés papok, továbbá pálos papok koncelebrálásával, akik a hazai konventekből, valamint Hargitafürdőről érkeztek. A szentmisén Csehi Krisztián lektorrá avatására és a konfráterek ünnepélyes fogadalomújítására is sor került.

Az élet szerves része a feszültség – Egy amerikai bíboros a figyelmesen hallgató Egyházról

2022. jan. 19, 20:58
A Katolikus Egyház szinodális folyamatával elégedetlen katolikusokat talán zavarja, hogy a párbeszéd sokszor zűrzavarosnak tűnik, csakhogy az eretnekség egyik formájának tekinthető, ha valaki nem hajlandó elviselni a feszültséget – mondta január 11-én Chicagóban tartott előadásában Joseph W. Tobin newarki bíboros, érsek. A Vigilia összefoglalója.

Ferenc pápa katekézise: Nem bűneink, bukásaink rémítik meg Istent, hanem szívünk bezártsága!

2022. jan. 19, 20:18
A Szentatya január 19-én a szerda délelőtti általános kihallgatás keretében nyolcadik katekézisét tartotta Szent Józsefről. A mai alkalommal Szent József gyengédsége kapcsán Isten gyengédségéről, Isten apai irgalmasságáról, „váratlan igazságszolgáltatásáról” elmélkedett.

Veres András Árpád-házi Szent Margit ünnepén: Az engesztelő szeretetnek jelen kell lennie életünkben

2022. jan. 19, 19:32
Árpád-házi Szent Margit ünnepén, január 18-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban mutatott be szentmisét Veres András győri megyéspüspök, koncelebráltak a Brenner János Papnevelő Intézet elöljárói, illetve Böcskei Győző plébános és Simon Dávid segédlelkész. Ezt megelőzően a hívekkel közös imádságot és zsolozsmát mondtak a Püspökvár kertjében álló Árpád-házi Szent Margit-szobornál.

Megjelent az Új Ember 2022. január 23-i száma

2022. jan. 19, 18:45
Az Új Ember idei negyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A keresztények egységéért imádkoztak a miskolc-mindszenti katolikus templomban

2022. jan. 19, 18:00
Az ökumenikus imahét keretében január 18-án Pásztor Dániel református püspök hirdetett igét a miskolci Mindszent téren álló Szent Péter és Pál-templomban. Az imaórán, amelyen a keresztények egységéért imádkoztak az egybegyűltek, részt vett Ternyák Csaba egri érsek, Orosz Atanáz görögkatolikus püspök és Lackner Pál evangélikus püspök.

Pietro Parolin bíboros államtitkár és helyettese, Peña Parra érsek is karanténba vonult

2022. jan. 19, 17:20
Január 18-án, kedden délben a Szentszék sajtóközleményben tudatta, hogy Pietro Parolin bíboros államtitkár és Edgar Peña Parra érsek, helyettes államtitkár Covid-tesztjei pozitívnak bizonyultak.

Békére vágyva, háborúban cinkosan? – Elhunyt Jim Forest lelkiségi szerző

2022. jan. 19, 16:37
Január 13-án nyolcvanéves korában elhunyt Jim Forest, korunk egyik legismertebb lelkiségi szerzője és békeaktivistája. Rá emlékezik Békére vágyva, háborúban cinkosan? című 2018-as írásából idézve közösségi oldalán a Vigilia.

Kismaroson tartott megbeszélést a magyarországi szerzetesrendek elnöksége

2022. jan. 19, 15:44
Január 12–13-án tartotta meg éves stratégiai napját a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) és a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának (FSzK) elnöksége Kismaroson. A két konferencia elnökségi tagjait a kismarosi ciszterci nővérek látták vendégül.

Imádkozzunk a keresztények egységéért és a szinódusért!

2022. jan. 19, 14:52
Mario Grech bíboros, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnöke és Kurt Koch bíboros, a püspöki szinódus főtitkára azt kéri a keresztényektől, hogy az idei ökumenikus imahéten fohászkodjanak az egységért, és továbbra is keressék a szeretetközösséget, az együttműködést a testvéregyházak között.

Holló Gábor: A fiatalok szomjazzák Isten jelenlétét, szeretetét

2022. jan. 19, 14:00
Holló Gábor 1989-ben született, Egerben nőtt fel. Az egyetemen az anglisztika szakot már nem fejezte be, helyette jelentkezett a szemináriumba. 2017-ben szentelték pappá. Kezdetben Gyöngyösön szolgált, majd 2020-ban a miskolci Szent Anna Plébániára helyezték. Hivatásáról, Szentlélek-szemináriumokról és az ifjúságról beszélgettünk vele.

Ne a szegények vámszedői, hanem mások szolgálói legyünk! – Az ökumenikus imahét kezdete Miskolcon

2022. jan. 19, 13:10
Miskolcon idén elsőként a Kossuth utcai református templomban imádkoztak közösen a Krisztus-hívők egységéért január 17-én.

Templomszentelést ünnepeltek a Kovászna megyei Kiskászonban

2022. jan. 19, 12:20
Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szentelte fel január 18-án a kiskászoni Szent Margit-templomot a kerületi papság és a helyi hívek jelenlétében.

Pizzaballa érsek Isten igéjének vasárnapjáról: A Szentírás Isten szerelmeseivé tesz bennünket

2022. jan. 19, 11:30
Pierbattista Pizzaballa OFM érsek, Jeruzsálem latin pátriárkája híveihez intézett üzenetében ismerteti az évközi harmadik vasárnap programját, amelyet Ferenc pápa rendelkezésének megfelelően 2020-tól kezdve Isten igéjének szentelnek.

Árpád-házi Szent Margit ünnepe Margittán

2022. jan. 19, 10:40
A Bihar megyei Margittán január 16-án ünnepelték az Árpád-házi Szent Margit tiszteletére felszentelt nagytemplom búcsúünnepét. A szentmise főcelebránsa és szónoka András István, a gyulafehérvári papnevelő intézet rektora volt.

Isten országának örömhírét kell felmutatnunk! – Az ökumenikus imahét megnyitója Kaposváron

2022. jan. 18, 17:59
A kaposvári evangélikus templomban vette kezdetét január 16-án az ökumenikus imahét kaposvári eseménysorozata. A felekezetek első közös imaalkalmán Varga László kaposvári megyéspüspök mondott elmélkedést.

A genderideológia helyett válasszuk a keresztény értékrendet – Székely János előadása Szombathelyen

2022. jan. 18, 17:15
A genderideológia és a keresztény értékrend kérdése állt Székely János megyéspüspök előadásának középpontjában a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szombathelyi csoportja számára tartott 2022-es első rendezvényen, január 17-én a Martineumban. Részleteket olvashatnak az elhangzottakból.

A Szent Gyermeket köszöntötték a világ egyik legnagyobb keresztény ünnepén

2022. jan. 18, 16:23
A Fülöp-szigeteken immár 457. alkalommal tartották meg a Szent Gyermek, a Santo Niño ünnepét, idén a következő mottóval: „A Szent Gyermek: szeretetközösségünk forrása, élet a misszióért”. Idén január 16-án volt az ünnep, amelyre a hagyományoknak megfelelően imakilenceddel készültek.

Főpásztori látogatás és házszentelés a máriapócsi szeretetotthonban – KÉPRIPORT

2022. jan. 18, 15:40
Január 14-én Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök fenntartói látogatást tett a máriapócsi Szent II. János Pál Pápa Idősek Otthonában, és megszentelte az intézmény épületét, minden helyiségét, lakóját és dolgozóját.

Imaszándékok - A Pápa Imavilághálója (Imaapostolság)

Az igaz testvériségért
Imádkozzunk azokért, akik hátrányos megkülönböztetést vagy üldöztetést szenvednek vallásuk miatt. Abban a társadalomban, ahol élnek, ismerjék el jogaikat és emberi méltóságukat, amely abból fakad, hogy mindnyájan testvérek vagyunk.